TAINA SFÂNTULUI MASLU ÎN PAROHIA HULUBEȘTI DE JOS DIN CUPRINSUL PROTOPOPIATULUI GIURGIU

TAINA SFÂNTULUI MASLU ÎN PAROHIA HULUBEȘTI DE JOS DIN CUPRINSUL PROTOPOPIATULUI  GIURGIU

Cu binecuvântarea, Preasfinţitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, vineri, 16 martie 2018, în biserica „SF.IER. NICOLAE ȘI  ALEXANDRU a Parohiei Hulubești de Jos, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

 

 

După săvârşirea sfintei slujbe, părintele paroh Stan Iosif, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanța acestei Sfinte Taine în viața creștinilor

 

În continuare, părintele a îndemnat pe cei prezenți și -nu numai-, mai mult ca altă dată, în această perioadă a postului, necesitatea de a iubi mai mult, de a ierta, de a fi mai buni, a vorbit credincioșilor despre iertare în strânsă legătură cu faptele de milostenie ce trebuie sa fie făcute cu inima curata în această perioadă a Sfântului și Marelui Post, care trebuie să ne apropie mai mult de Dumnezeu, de credința și de Sfânta Biserică pentru a întâmpina bucuria Învierii Domnului cu sufletele curate, cu mai multă bunătate.

De asemenea, a scos în evidenţă necesitatea şi folosul rugăciunii, dar şi a postului în viaţa creştinului ce participă activ la propria-i mântuire, îndemnându-i pe toţi cei prezenţi să fie statornici în credinţă, stăruitori în rugăciune, puternici în ispite şi în necazuri, pentru că putere, sprijin şi ajutor vom găsi fără întârziere la Dumnezeu.

În continuare, părintele paroh a mulţumit tuturor celor prezenţi, părintelui Bobirca Ionuț și credincioşilor, pentru participarea la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu.

 

 

Distribuie