Lector univ. dr. Vasilica Chivu (Mihalache)

Lector univ. dr. Vasinca CHIVU (MIHALACHE)

Doamna Vasilica CHIVU s-a nascut la 18 noiembrie 1950 in comuna Stramba, jud Giurgiu, in familia lui loan MlHALACHE (mama Anica). Scoala generala, adica primele sapte clase, Ie face in comuna natala, devenita intre timp sat Hulubesti, comuna Calugareni. In perioada 1965-1969, urmeaza cursurile Liceului teoretic din Calugareni, unde si sustine bacalaureatul. Din 1969, urmeaza cursurile Facultatii de Chimie din cadrul Universitatii din Bucuresti, pe care o absolva in 1973, cand isi ia examenul de licenta.

Din 1973 pana in 1975, lucreaza la ICPTSC Institutul de Cercetare si Proiectare Tehnologica pentru Sectoare Calde din Bucuesti, unde este mai intai chimist, apoi cercetator stiintific. Apreciatii pentru seriozitatea si capacitatea profesionala in abordarea lucrarilor de cercetare, pentru modul exemplar de prezentare so sustinere a rezultatelor cercetarii, este promovata in 1985 Ca secretar stiintific la ICUG ,(lnstitutul Central al Ministerului lndustriei Constructoare de Masini), care avea rolul indrumarii si coordonarii intregii activitati de cercetare si proiectare din cadrul ministerului. A detinut aceasta funetie pana in 1991, cand a optat pentru activitatea didactica, in cadrul Universitatii din Bucuresti. In 1989, si-a sustinut cu succes teza de doctorat, obtinand titlul de doctor in chimie. In prezent, este lector universitar la Catedra de Anorganica a Facultatii de Chimie din cadrul Universitatii Bucuresti, fiind delegata ca membra a comisiilor de bacalaureat la licee din tara sau in alte organisme de specialitate.

Este casatorita din 1973, sotul sau Radu lucrand in bransa: chimist, cercetator stiintific gr. 1 la ICDEM Bucuresti. Dintre realizarile doctorei in chimie. Vasilica Chivu, cele mai importante se apreciaza ea insasi sunt cei doi copii: Teodor Liviu (nascut in 1974), astazi economist, inspector la Finante Publice Pitesti si Anca Elena (nascuta in 1979), astazi jurista. Pe parcursul activitatii profesionale, a obtinut numeroase brevete de inventie, a fost autoare sau coautoare de lucrari si comunicari stiintifice, de manuale universitare, numeroase articole de specialitate aparute in reviste din tara si strainatate.

Distribuie