PAROHIA SF.IER. NICOLAE, ALEXANDRU SI MC. EMANOIL – DIN HULUBESTI DE JOS, JUDETUL GIURGIU A ÎMBRĂCAT HAINE DE SĂRBĂTOARE

PAROHIA SF.IER. NICOLAE, ALEXANDRU SI MC. EMANOIL – DIN HULUBESTI DE JOS, JUDETUL GIURGIU A ÎMBRĂCAT HAINE DE SĂRBĂTOARE

În data de 30 august, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfintul Ierarh ALEXANDRUPentru credincioşii Parohiei Sf. Ier. Nicolae si Alexandru, din Hulubestii de Jos, com. Calugareni, jud. Giurgiu este prilej de mare bucurie duhovnicească, deoarece biserica parohială își sărbătorește pe unul dintre ocrotitorii sai. Anul acesta bucuria a fost mai mare, deoarece cu Binecuvantarea P.S. Parinte Ambrozie – episcopul Giurgiului- a fost adusa spre inchinare si bucuria credinciosilor Icoana Facatoare de Minuni a MAICII DOMNULUI de la Letca.

Slujbele religioase închinate Sfintului Ierarh Alexandru – patriarhul Constantinopolului – au debutat în ajunul sărbători cu asteptarea sosirii Icoanei Maicii Domnului la intrarea in sat, unde dupa rugaciunea de multumire s-a mers in procesiune spre biserica.

 

La biseirca s-a săvârşirea slujba Acatistului Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necajiti.

A urmat savarsirea Vecerniei unită cu Litia în biserică parohială.

Slujbele religioase au continuat a doua zi, cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii  împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

 

În cuvântul de învăţătură, Parintele Stan Iosif Elisei, a vorbit despre lupta pentru pastrarea credinţei adevarate, dusa de catre Sf. Ierarh Alexandru, pentru combaterea ereziei lui Arie, despre datoria noastra de a duce si a preda copiilor si nepotilor nostrii, credinta adevarata si a adevaratei morale crestine mai ales in aceste vremuri pe care le traim astazi!

 

 

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Maicii Domnului si racla care adăpostește părticele din Sfintele Moaşte ale Sf. Ierarh Andrei Saguna.

In cadrul Sfantei Liturghie la ectenia pentru cei adormiti, au fost pomeniti ctitorii si binefacatorii bisericii!

 

 

Dupa Sfanta Liturghie, toti cei prezenti au participat dupa obicei la  agapa frateasca.

 

 

 

Distribuie